Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 538
Menu

Cart

Content

Breadcrumb

Faveda d.o.o. i Neven Priboj razvijaju mrežnu prodaju u BiH i Srbiji

U proteklih 5 mjeseci prerađivač i izvoznik ljekovitog bilja Faveda iz Sarajeva uspješno je u sistem distribucije uvela koncept mrežne prodaje, putem zainteresovanih posrednika širom BiH. Ovu aktivnost podržao je USAID/Sweden FARMA II projekat.

Direktorica Favede, Aida Zubčević, izjavila je: „U našu prodajnu mrežu i sistem kataloške prodaje u kratkom roku se uključilo preko 50 žena u 15 gradova BiH i sretni smo što već imamo malu armiju naših trgovaca. Mi kroz ovaj sistem želimo osigurati prihode za više od 100 žena i primaći se na korak bliže našim krajnjim potrošačima, na tržištu BiH i u regionu.“

Ova inicijativa već je otišla i korak dalje, jer je u partnerstvu sa kompanijom Neven iz Priboja pokrenut i prvi regionalni pristup mrežnoj prodaji, na području BiH i Srbije.

Uprkos činjenici da Faveda uspješno posluje gotovo 30 godina, konstantni izazov je bio pronaći mjesto na policama zbog velikog broja uvoznih proizvoda sa niskom cijenom i upitnim kvalitetom. Shvatili smo da moramo naći novi način da priđemo kupcima i svoju snagu smo prepoznali u kvalitetu naših proizvoda, koji je naša najbolja preporuka. Raduje nas da su to prepoznale i osobe koje su se uključile u našu mrežu, ali i kupci čije pozitivne reakcije kontinuirano pristižu.

Ambicija je kroz ovaj kanal distribucije pokriti kompletan region, a u sljedećoj fazi cilj će biti Turska, u koju Faveda već izvozi.

 

Više...

GAVEZOVA MAST - "Moj čarobni melem"

"Nakon nepuna tri mjeseca od teškog loma zglobne viljuške desne noge, poklon koji sam dobila u vidu FAVEDA Gavezove masti toliko mi je značio da sam istog trena pomislila kako će proces liječenja kvalitetnije i brže teći, a moja nezgoda ipak rezultirati pozitivnim ishodom. I bilo je upravo tako! 
 
Uz svakodnevnu fizikalnu terapiju, opravak nakon skidanja gipsa podrazumijevao je obavezno unošenje vitamina, ishranu prilagođenu liječenju, te nanošenje FAVEDA Gavezove masti na povrijeđeni dio noge, u skladu sa uputstvom proizvođača. „Moj čarobni melem“, kako sam je nazvala, praktičan je i za upotrebu vrlo jednostavan proizvod. Zato sam njime zamjenila čaj od korjena gaveza koji sam prethodno koristila, a koji karakteriše i posebna procedura pripreme (kuva se u mlijeku, hladi, a tek zatim stavljala kao oblog na nogu). 
 
FAVEDA Gavezovu mast krasi neobično lijepa ambalaža u kojoj se nalazi kutijica od 50 ml. Mast je veoma prijatnog mirisa, kompaktna i meka na dodir, lako se razmazuje i brzo upija u kožu. Poslije nanošenja, na odjeći ne ostavlja trag – ni u vidu fleka, ni biljnog mirisa na tkanini. Iako je prelom noge veoma bolno i posebno traumatično iskustvo koje prati dug, a često i težak oporavak, čini mi se da danas, sedam mjeseci nakon povrede, mogu reći da je mom liječenju, između ostalog, doprinijela i pravovremena primjena ove masti i kvalitet njenog sadržaja. 
 
U ljekovita svojstva biljke gavez uvjerila sam se kroz brojne članke koje sam pronašla preko interneta, a posebno kroz iskustva prijatelja i brojnih pacijenata koje sam u međuvremenu upoznala. Do nesreće koja mi se desila, nisam ni znala da gavez biljka uopšte i postoji, nepoznata su mi bila njena ljekovita svojstva, a posebno djelotvoran učinak kod zarastanja slomljenih kostiju. 
 
Zato i kažem da sam imala sreću što mi se „desila“ FAVEDA Gavezova mast koja je direktno iz apoteke u Sarajevu, preko Skoplja, stigla na moju kućnu adresu u Podgorici. 
 
Hvala divnoj Aidi Zubčević koja je svojom FAVEDA čarolijom pomogla moj oporavak!"
 
 
Zvezdana Oluić, Podgorica
Više...

Nagrada za kvalitet

U nezavisnom istraživanju kvalitete QUDAL – QUality meDAL HEALTH BiH 2016/2017, ispitani učestali kupci u ljekarnama, najveći broj svojih glasova dali su upravo nama, u sljedećim istraženim kategorijama:

„Navedite naziv proizvođača odnosno ponuđača čaja koji, prema vašem ličnom iskustvu i mišljenju ili iskustvu i mišljenju vaših bližnjih, nudi najviši nivo kvaliteta na bosanskohercegovačkom tržištu kada je riječ o čaju za PROSTATU:“

„Navedite naziv proizvođača odnosno ponuđača čaja koji, prema vašem ličnom iskustvu i mišljenju ili iskustvu i mišljenju vaših bližnjih, nudi najviši nivo kvaliteta na bosanskohercegovačkom tržištu kada je riječ o čaju za ŽENSKE TEGOBE:“

Na ovako postavljena otvorena pitanja (bez unaprijed ponuđenih odgovora), ispitanici su u prazno polje kao svoj odgovor najviše puta naveli:        “ Faveda

 

Naše digitalne certifikate možete pronaći na sljedećim stranicama:

 

www.qudal.com/BIH-342UP54

www.qudal.com/BIH-343MJ66

Više...

Dan kada je kupac prodavač

Od septembra Faveda d.o.o., biljna apoteka, počinje s kampanjom "Dan kada je kupac prodavač" želeći da podijelimo radost prodaje svojih proizvoda i da onaj koji prodaje bude neko od nas, iz naših ulica i mahala. 

Neko koga znate jer vam je komšija, prijatelj, kolega ali i nekog koga znate sa TV ekrana. Smisao ove akcije je u tome što će sve što taj naš novi prodavač uspije prodati dobiti i humanitarnu notu.

Prikupljeni novac uz određene proizvode iz našeg šireg asortimana bit će dodijeljeni onima kojima je pomoć te vrste itekako dobrodošla.

U petak, 9. septembra od 14 do 16 sati naš novi prodavač bio je najpoznatiji sarajevski književnik za djecu i mlade Fahrudin Kučuk. On je dobitnik mnogih nagrada za književnost, član Društva pisaca, omiljeni književnik-gost osnovnih škola i kandidat za najveću svjetsku nagradu za dječiju književnost "Astrid Lindgren". U svijetu knjige, ova nagrada je pandan Oskaru. Fahrudin Kučuk je i idejni tvorac Festivala dječije umjetnosti koji se održava svake godine početkom maja u Sarajevu.

Novčani iznos prikupljen prodajom naših proizvoda bit će doniran djeci Zavoda Mjedenica. Osim prikupljenih sredstava djecu ćemo obradovati i našim proizvodima kao i knjigama Fahrudina Kučuka.

Pozivamo sve građane da se odazovu budućim akcijama te u širokom asortimanu proizvoda po pristupačnim cijenama izaberete nešto za vas jer će to nešto donijeti osmijeh na lice onima kojima je to najpotrebnije.

Više...
Priključi se za RSS feed

Faveda doo

Jukićeva 70

71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Maloprodaja: 00387 33 238 474

Proizvodnja: 00387 33 486 761

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Pratite nas

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook