Saznajte prvi

Pretplatite se i uživajte u popustima

  Top

  PRIČAJMO MALO O DETOKSIKACIJI!

  Danas kažemo DETOKSIKACIJA ORGANIZMA, a nekad se govorilo da čovjek treba da pročisti krv i prva stvar koju bi nam preporučile naše nane i bake je KOPRIVA!

  Ako postoji na svijetu biljka koja se može zvati „jednostavnijom“ onda je to definitivno kopriva! Biljka koja raste i uspijeva svuda, koristi se i u prehrani, a u Kodeks Francuske farmakopeje uvrštena je 1818. godine.

  Izjedati će vas sastav koprive, ali ova jednostavna biljka sadrži mravlju kiselinu, sirćetnu kiselinu, galnu kiselinu i folnu kiselina. Također sadrži klorofil, Beta-karoten, Alfa-karoten, vitamin A, lutein, likopen, vitamine C, B2, B5, i B9, silicij i tanin. I to nije sve, bogata je i mineralima i sadrži željezo, sumpor, kalij, magnezij, bakar, cink i kalcij.

  A sada da vam objasnimo zašto je dobra za DETOKSIKACIJU ORGANIZMA i zašto je jedan od tri sastojka našeg DETOXIL sirupa, koji pored koprive sadrži kunicu i bokvicu. O ova dva sastojka pišemo u slijedećem blogu, a sad nazad na kraljicu KOPRIVU!

  Kopriva je prije svega moćno sredstvo za čišćenje koje dubinski ČISTI ORGANIZAM, također je snažan diuretik i samim tim stimuliše rad bubrega. Iz tog razloga, kopriva može biti korisna kod ekcema i drugih kožnih problema. Kopriva se može koristiti i kao dodatak prirodnim tretmanima alergija, posebno u liječenju peludne groznice i astme. Ima i antiinflamatorno dejstvo i jako je dobra za osobe koje imaju reumu.

  A moramo da vam otkrijemo i jednu tajnu! Odlično djeluje i kad je u pitanju reapsorpcija masnog tkiva, posebno u slučaju celulita, pa je zato i sastavni dio mnogih anticelulitnih preparata.

  Redovno uzimanje DETOXIL sirupa poboljšat će vašu krvnu sliku i regulisati LEUKOCITE u krvi. Preporučuje se kao dopuna prehrani kod osoba koje se bore s različitim vrstama infekcija, kao i poslije operativnog zahvata za poboljšanje opšteg stanja organizma.

  Za više informacija o našem DETOXIL sirupu, pratite naš slijedeći blog!

  Do tada, za zdrav stil života, tu je vaša FAVEDA!

  Postanite Faveda član

  Postanite naš član registracijom na našu web stranicu na ovom linku.

  Nakon registracije svim registrovanim kupcima omogućen je dodatni popust od 5%, pristup online katalozima, pristup akcijama prije svih ostalih, informacije o novim artiklima prije drugih, flash akcije koje drugi posjetioci ne vide te mnoge druge pogodnosti.

  Sve pogodnosti za članove odnose se isključivo na online kupovine i web shop.

  Isplati se biti Faveda član!