PRIČAJMO MALO O DETOKSIKACIJI

PRIČAJMO MALO O DETOKSIKACIJI!

Danas kažemo DETOKSIKACIJA ORGANIZMA, a nekad se govorilo da čovjek treba da pročisti krv i prva stvar koju bi nam preporučile naše nane i bake je KOPRIVA!

Ako postoji na svijetu biljka koja se može zvati „jednostavnijom“ onda je to definitivno kopriva! Biljka koja raste i uspijeva svuda, koristi se i u prehrani, a u Kodeks Francuske farmakopeje uvrštena je 1818. godine.

Iznenaditi će vas sastav koprive, ali ova jednostavna biljka sadrži mravlju kiselinu, sirćetnu kiselinu, galnu kiselinu i folnu kiselina. Također sadrži klorofil, Beta-karoten, Alfa-karoten, vitamin A, lutein, likopen, vitamine C, B2, B5, i B9, silicij i tanin. I to nije sve, bogata je i mineralima i sadrži željezo, sumpor, kalij, magnezij, bakar, cink i kalcij.

A sada da vam objasnimo zašto je dobra za DETOKSIKACIJU ORGANIZMA i zašto je jedan od tri sastojka našeg DETOXIL sirupa, koji pored koprive sadrži kunicu i bokvicu. 

Kopriva je prije svega moćno sredstvo za čišćenje koje dubinski ČISTI ORGANIZAM, također je snažan diuretik i samim tim stimuliše rad bubrega. Iz tog razloga, kopriva može biti korisna kod ekcema i drugih kožnih problema. Kopriva se može koristiti i kao dodatak prirodnim tretmanima alergija, posebno u liječenju peludne groznice i astme. Ima i antiinflamatorno dejstvo i jako je dobra za osobe koje imaju reumu.

A moramo da vam otkrijemo i jednu tajnu! Odlično djeluje i kad je u pitanju reapsorpcija masnog tkiva, posebno u slučaju celulita, pa je zato i sastavni dio mnogih anticelulitnih preparata.

Redovno uzimanje DETOXIL sirupa poboljšat će vašu krvnu sliku i regulisati LEUKOCITE u krvi. Preporučuje se kao dopuna prehrani kod osoba koje se bore s različitim vrstama infekcija, kao i poslije operativnog zahvata za poboljšanje opšteg stanja organizma.

Pričali smo o KOPRIVI, a sada ćemo se malo osvrnuti na dva druga sastojka KUNICA I BOKVICA!

Nas KUNICA prvo asocira na vrijeme kada smo bili djeca i kada razbijemo koljeno ili lakat, ne idemo kući da dezinfikujemo ranu (jer za to se nema vremena, raja čeka), već uberemo malo kunice i stavimo na ranu. I to je to!

Međutim, antibakterijska svojstva kunice nisu ograničena samo na zacjeljivanje rana, već pomaže i kod unutrašnjih bolesti. Kunica je odlična kod urinarnih infekcija, prehlade i gripe, a odlična se pokazala i kod menstrualnih problema jer smanjuje odlive i ublažava grčeve.

Kada govorim o ČIŠĆENJU ORGANIZMA kunica potiče zdrav rad probavnog sistema, tonizira želudac i crijeva, te stimuliše rad jetre. Djeluje blagotvorno i na cirkulaciju, snižava krvni pritisak i liječi trombozu.

Poznata po tome što raste svuda, od parkinga do igrališta, BOKVICA je jestiva i već se stoljećima koristi u tradicionalnoj medicini. Sadrži biljne spojeve koji mogu smanjiti upalu, poboljšati probavu i potaknuti zacjeljivanje rana. Obloge od bokvice mogu pomoći kod problema s aknama, a veoma je bitno napomenuti da je bokvica odličan regulator HOLESTEROLA u krvi.

I zamislite sad, da smo mi za vas pripremili jedan sirup DETOXIL , koji sadrži ove tri čarobne biljke koji će pomoći generalnom stanju vašeg organizma!

Redovno uzimanje DETOXIL sirupa poboljšat će vašu krvnu sliku i regulisati LEUKOCITE u krvi. Preporučuje se kao dopuna prehrani kod osoba koje se bore s različitim vrstama infekcija, kao i poslije operativnog zahvata i kod tretmana hemoterapije!

Za više informacija o našem DETOXIL sirupu, kontaktirajte našu apoteku na broj telefona +387/33 238-474

Do tada, za zdrav stil života, tu je vaša FAVEDA!

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Shopping Cart