Saznajte prvi

Pretplatite se i uživajte u popustima

  Top
  Image Alt

  Online prodavnica

  ANTIPARAZITNA TERAPIJA

  54,40 KM

  Kome se preporučuje čišćenje od parazita?

  Čišćenje od parazita preporučuje se svima. Bez obzira na nivo naše higijene podložni smo uticaju parazita i mogućnosti njihovog lakog ulaska u naš organizam. Istraživanja Američkog Nacionalnog Instituta Zdravlja (National Institute of Health) pokazala su da muškarci u svom tijelu imaju prosječno 1 kg parazita dok žene imaju nešto manje. Također su dokazali da se paraziti mogu nalaziti ne samo u crijevima, kako je kod nas ustaljeno mišljenje, nego i u bilo kojem drugom organu (jetri, srcu, mozgu, plućima) ljudskog organizma. Tako da se svima, pa čak i djeci starijoj od 4 godine preporučuje, kao preventiva čišćenje organizma jednom godišnje.

  Naročito se preporučuje ljudima koji osjećaju neke tegobe kao što su slabost, nesanica, gubitak apetita, ako ste skloni alergijama i u svim drugim slučajevima, kada vam je oslabljen imuni sistem organizma.

  Kako paraziti utiču na naše zdravlje?

  Naš organizam najčešće živi u „simbiozi“ s našim bakterijama, virusima i parazitima. Pošto paraziti „kradu“ našu hranu, vitamine, minerale, proteine i ispuštaju toksične materije koje potpomognute vanjskim uticajima, stresom, lošom i poremećenom ishranom oštećuju naš imuni sistem.

  Padom imuniteta lanac puca i naš organizam pokazuje simptome različitih bolesti (astma, alergija, glavobolja, anemija, bolesti srca, artritis, anoreksija, tumori, cistitisi) ili običnih tegoba tipa umora, nesanice, blage nervoze…

  Kako djeluje antiparazitna terapija?

  Crni orah (Juglans nigra)

  Crni orah su koristili Indijanci u Americi kao anti-parazitni, anti-bakterijski, antivirusni i anti-gljivični lijek. Njegovi aktivni sastojci su jugloni, tanini i jod. Tinktura Crnog oraha ubija odrasle parazite.

  Pelin (Artemisia absinthum)

  Poznat kao vermicidal (supstanca ili agens koji se koristi za ubijanje crva, koristi sa za ubijanje parazitskih crijevnih crva) i pomaže slabu i neaktivnu probavu. To povećava kiselost želuca i proizvodnju žuči. Pelin kapsule ubijaju parazite u fazama larvi.

  Karanfilić (Eugenia caryophyllata)

  Djeluje: Anti-parazitski, anti-gljivično, antivirusno i anti-upalno. Također, uklanja bol. Kapsule karanfilića uklanjaju jaja parazita.

  Kombinacija pelina, crnog oraha i klinčića omogućava, da se unište ne samo paraziti, nego i njihove ličinke i jajšca. To je vrlo bitno, jer ako ostanu jajašca, uskoro će se iz njih pojaviti novi paraziti.

  Moraju se koristiti zajedno kao jedinstveni tretman. Izbacivanjem parazita izbaciti će te i njihove toksine, kao što je amonijak.

  PROCEDURA ANTIPARAZITNE TERAPIJE:

  Tinktura Crnog oraha, ekstra jaka
  dan: Ovo je dan kada počinjete. Uzmite 1 kap, stavite je u ½ čaše vode, pijuckajte na prazan želudac prije obroka,
  dan: Uzmite 2 kapi u ½ čaše vode, najmanje 13 minuta prije obroka,
  dan: Uzmite 3 kapi u ½ čaše vode, najmanje 13 minuta prije obroka,
  dan: Uzmite 4 kapi u ½ čaše vode, najmanje 13 minuta prije obroka,
  dan: Uzmite 5 kapi u ½ čaše vode, najmanje 13 minuta prije obroka,
  dan: Uzmite 2 čajne kašike u ½ čaše vode, pijuckajte polako, 15 minuta, nemojte odjednom progutati. Dodajte med ili više vode ako vam je okus neprijatan. (Ako ste teži od 75 kg uzmite 2,5 čajne kašike).
  Pelin-biljne kapsule (200-300 mg)
  dan: Uzmite 1 kapsulu, najmanje 13 minuta prije obroka,
  dan: Uzmite 1 kapsulu, najmanje 13 minuta prije obroka,
  dan: Uzmite 2 kapsule, najmanje 13 minuta prije obroka,
  dan: Uzmite 2 kapsule, najmanje 13 minuta prije obroka,
  Nastavite povečavati na ovaj način do 14-tog dana, dok ne dođete na 7 kaspula. Sve kapsule uzimajte u jednoj dozi (jednu po jednu). Tada uzimajte još 2 dana po 7 kapsula, a poslije toga uzimajte 7 kapsula jednom sedmično, najmanje 4 sedmice, odnosno prema programu održavanja antiparazitne terapije.

  Karanfilić-biljne kapsule (500 mg)

  dan: Uzmite 1 kapsulu, 3 puta na dan, najmanje 13 minuta prije obroka,
  dan: Uzmie 2 kapsule, 3 puta na dan, najmanje 13 minuta prije obroka,
  dan: Uzmite 3 kapsule, 3 puta na dan, najmanje 13 minuta prije obroka,
  Nastavite dalje ovako do 10 dana, a onda uzimajte 7 kapsula, jednom sedmično, najmanje 4 sedmice, odnosno prema programu održavanja antiparazitne terapije.

  - +
  SKU: 10001 Category:

  Postanite Faveda član

  Postanite naš član registracijom na našu web stranicu na ovom linku.

  Nakon registracije svim registrovanim kupcima omogućen je dodatni popust od 5%, pristup online katalozima, pristup akcijama prije svih ostalih, informacije o novim artiklima prije drugih, flash akcije koje drugi posjetioci ne vide te mnoge druge pogodnosti.

  Sve pogodnosti za članove odnose se isključivo na online kupovine i web shop.

  Isplati se biti Faveda član!