Saznajte prvi

Pretplatite se i uživajte u popustima

  Top
  Image Alt

  Online prodavnica

  BOROVNICA-LIST (MYRTILLI FOLIUM)

  3,50 KM

  Abruzid iz lista borovnice djeluje diuretično, pa se upotrebljava kao lijek protiv šećerne bolesti, slabosti mokračnog mjehura i upale sluznice grla.Borovnica list ima brojna ljekovita svojstva poznata u narodnoj medicin. Od listova se priprema čaj koji pomaže kod brojnih stanja poput proljeva, upale usne šušljine i ždrijela,  te šečerne bolesti. Borovnica list povoljno utiče i na krvni pritisak.Antocijanini u borovnici štite mrežnicu oko od oksidativnog stresa i negativnog uticaja sunčanog zračenja . Možda najbitnije istraživanje o borovnici pokazalo je da bi mogla postati važan saveznik u borbi protiv Alzheimorove bolesti. Borovnica list se još povoljno djeluje na :

  -sniženje razine holesterola u krvi

  – pomaže kod dijabetesa tipa 2

  – smanjuje visok krvni pritisak

  -poboljšava pamčenje i koncetraciju

  -spriječava infekciju urinarnogn trakta

  -štiti zadravlje oko


  Priprema:
  1 supena kašika osušenog lista borovnice kuha se u 1 litru vode toliko dugo dok se ne ukuha na polovinu, a zatim se procijedi i
  pije 3-4 puta dnevno.

  - +
  SKU: 10061 Category:

  Postanite Faveda član

  Postanite naš član registracijom na našu web stranicu na ovom linku.

  Nakon registracije svim registrovanim kupcima omogućen je dodatni popust od 5%, pristup online katalozima, pristup akcijama prije svih ostalih, informacije o novim artiklima prije drugih, flash akcije koje drugi posjetioci ne vide te mnoge druge pogodnosti.

  Sve pogodnosti za članove odnose se isključivo na online kupovine i web shop.

  Isplati se biti Faveda član!