Top
Image Alt

Online prodavnica

ČAJ DIJABETIN

9,90 KM

Dijabetin čaj normalizuje nivo šećera u krvi, djeluje blago sedativno i antiseptično na urinarni trakt. Također pozitivno djeluje na cirkulaciju u krvi kod dijabetičara i općenito na krvne žile. Namijenjen je dijabetičarima kao dopuna liječničke terapije. U slučajevima kada pacijentu nije neophodno davati inzulin, čaj potpomaže sniženju nivoa šećera u krvi. Osim što djeluje na nivo šećera u krvi čaj kod svih pacijenata pa i onih koji primaju inzulin pomaže pri sprečavanju krvarenja iz očnih žila (kod dijabetičke retinopatije). Ublažava bolove povezane s perifernom neuropatijom. Preventivno djeluje na očni vid i utiče na dovoljan dotok krvi u mrežnicu. Povoljno djeluje, općenito na cirkulaciju. Prisustvo uroantiseptika ima za cilj preventivno djelovanje na bubrege, kako bi se spriječile bubrežne infekcije, kojima su dijabetičari podložni. Prvi učinci se pokazuju u drugoj sedmici uzimanja čaja. Čaj se konzumira 4 mjeseca, a zatim se pravi pauza od 1-2 mjeseca, pa se terapija ponovi.

Neželjena djelovanja: Nema. Čaj mogu koristiti i djeca.

Priprema i doziranje:
3 supene kašike čajne mješavine preliti 1/2 litra hladne vode. Poklopljeno ostaviti preko noći i sutradan kuhati 5 minuta. ostaviti da se ohladi a zatim procijediti. Pripremljenu količin čaja popiti u toku dana, na 1/2 sata prije jela, po 1 šolju. Čaj piti ne zaslađen, u toku obroka.

Sastav: Phaseoli legumen, Galega off., Melissae folium, Valerianae radix, Uritcae folium, Hyperici herba, Mytilli fructus, Vitis idaei fructus.

Pakovanje: 100 g.

- +
SKU: 10021 Kategorija:

Postanite Faveda član

Postanite naš član registracijom na našu web stranicu na ovom linku.

Nakon registracije svim registrovanim kupcima omogućen je dodatni popust od 5%, pristup online katalozima, pristup akcijama prije svih ostalih, informacije o novim artiklima prije drugih, flash akcije koje drugi posjetioci ne vide te mnoge druge pogodnosti.

Sve pogodnosti za članove odnose se isključivo na online kupovine i web shop.

Isplati se biti Faveda član!