Top
Image Alt

Online prodavnica

Čaj PROTIV NOĆNOG MOKRENJA (kod djece) 

5,00 KM

Čaj je mješavina koja potiče iz tzv. tradicionalne medicine a bazira se na blagim sedativima i drogama koje djeluju na mokračni mjehur. Ustvari, njihovo djelovanje se bazira na jačanju mokračne bešike i mogućnosti zadržavanja mokraće.

- +
SKU: 10039 Kategorija:

Opis

Čaj PROTIV NOĆNOG MOKRENJA (kod djece) 

Čaj protiv noćnog mokrenja sadrži kupina list, rusomaća biljka, kantarion biljka, vrkuta biljka, kunica cvat, odoljen korijen, matičnjak list, hmelj, koristi se za „jačanje“ mokračne bešike i jačanje mogućnosti zadržavanja mokraće. Namjenjen je djeci u dobi između 4 i 6 godina i starijim osobama.

Savjet:

Djete treba buditi i voditi na mokrenje oko 11 i pred zoru oko 5 sati, s tim što svako 4-5 dana povečavati razmak za oko pola sata. Tako da će se poslije 2 mjeseca izgubiti buđenje u zoru, a noćno pomaći na vrijeme kada dijete ide na spavanje. Jako je bitno da se dijete potpuno probudi, da dijete bude svjesno kako bi se izbjeglo refleksno mokrenje.

Neželjena djelovanja:

Nisu poznata.

Priprema:

Djeca:

1 čajnu kašiku mješavine preliti sa 1dl ključale vode, ostaviti poklopljeno 1 sat, procjediti i zasladiti medom.

Odrasli:

1 supenu kašiku čajne mješavine preliti sa 2 dl ključale vode i ostaviti poklopljeno 2 sata, zasladiti medom.

Doziranje

Djeca:

1,5 dl čaja 2,5 sata prije spavanja

Odrasli:

2dl čaja 2,5 sata prije spavanja.

SASTAV:

Kupina list (Rubi idaei folium)20%, Rusomaća biljka Capsella bursa-pastoris herba)20%,Kantarion biljka (Hyperici herba) 14%, Vrkuta biljka(Alchemillae folium)14%, Kunica cvat(Millefolii flos)10%,Odoljen korjen(Valerianae radix)10%, Matičnjak list (Melissae folium)6%,Hmelj(Lupulii flos)

Pakovanje: 50 g

Postanite Faveda član

Postanite naš član registracijom na našu web stranicu na ovom linku.

Nakon registracije svim registrovanim kupcima omogućen je dodatni popust od 5%, pristup online katalozima, pristup akcijama prije svih ostalih, informacije o novim artiklima prije drugih, flash akcije koje drugi posjetioci ne vide te mnoge druge pogodnosti.

Sve pogodnosti za članove odnose se isključivo na online kupovine i web shop.

Isplati se biti Faveda član!