Top
Image Alt

Online prodavnica

IMELA (Visci albi folia,herba et stipites)

3,00 KM

Imela dobro djeluje protiv visokog krvnog
pritiska i arterioskleroze, ali je jakog i neujednačenog fiziološkog dejstva, pa treba biti pažljiv pri njenoj upotrebi.
Upotrebljava se sama ili u kombinaciji sa drugim biljkama sličnog dejstva.                                                                        U narodnoj medicini imela je poznata kao sredstvo za smirenje i poboljšanje sna. Pogodna je i kao tretman za mnoge druge tegobe koje proizlaze iz oslabljenog nervnog sistema, smatra se da izgarađuje, hrani i jača središnji nervni sistem. Imela podupire ženski reproduktivni sistem, pomaže kod neplodnosti, reguliše menstruaciju, uklanja menstrualne bolove i simptome menopauze. Ublažava sve vrste unutrašnjih krvarenja i djeluje potiv bolova. Imela sadrži sastojke koji normalizuju krvni pitisak. Regulira rad srca i smiruje thikardiju. Imela potiče izmjenu tvari, pojačava rad žlijezda probavnog sisitema i sprječava zatvor. Imela se široko koristi u liječnju raka. Brojne studije pokazuju da visokotoksini iz imele rastvarju čelisku membranu tumorske čelije i tako je razaraju. Lektini koje sadrži ova biljka djeluju citostatski – zustavljaju daljnji rast tumorski čelija. Osim toga, potvrđeno je da imela jača imunološki sistem, olakšava bolove i smanjuje nuspojave kemoterapije za 80 %. Zbog toga ovu biljku itekako možemo prporučiti kao pomoć u lječenju karcinoma. U Njemačkoj je imela zvanično prihvaćena za lječenje artritisa i zloćudnih tumora.

U obliku praška (mljeveni list) uzima se 1-2 gr u toku dana, dok se u obliku čaja uzima zajedno sa cvatom gloga i preslicom (jednake količine) na slijedeći način: 2 supene kašike mješavine prokuhati 10 minuta u 400 grama vode, ostaviti 2 sata, procijediti i piti po 1 šolju ujutro i uveče, prije jela.

PAKOVANJE: 50g

- +
Kategorija:

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “IMELA (Visci albi folia,herba et stipites)”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Postanite Faveda član

Postanite naš član registracijom na našu web stranicu na ovom linku.

Nakon registracije svim registrovanim kupcima omogućen je dodatni popust od 5%, pristup online katalozima, pristup akcijama prije svih ostalih, informacije o novim artiklima prije drugih, flash akcije koje drugi posjetioci ne vide te mnoge druge pogodnosti.

Sve pogodnosti za članove odnose se isključivo na online kupovine i web shop.

Isplati se biti Faveda član!