Saznajte prvi

Pretplatite se i uživajte u popustima

  Top
  Image Alt

  Online prodavnica

  IMELA (Visci albi folia,herba et stipites)

  3,00 KM

  Imela dobro djeluje protiv visokog krvnog
  pritiska i arterioskleroze, ali je jakog i neujednačenog fiziološkog dejstva, pa treba biti pažljiv pri njenoj upotrebi.
  Upotrebljava se sama ili u kombinaciji sa drugim biljkama sličnog dejstva.                                                                        U narodnoj medicini imela je poznata kao sredstvo za smirenje i poboljšanje sna. Pogodna je i kao tretman za mnoge druge tegobe koje proizlaze iz oslabljenog nervnog sistema, smatra se da izgarađuje, hrani i jača središnji nervni sistem. Imela podupire ženski reproduktivni sistem, pomaže kod neplodnosti, reguliše menstruaciju, uklanja menstrualne bolove i simptome menopauze. Ublažava sve vrste unutrašnjih krvarenja i djeluje potiv bolova. Imela sadrži sastojke koji normalizuju krvni pitisak. Regulira rad srca i smiruje thikardiju. Imela potiče izmjenu tvari, pojačava rad žlijezda probavnog sisitema i sprječava zatvor. Imela se široko koristi u liječnju raka. Brojne studije pokazuju da visokotoksini iz imele rastvarju čelisku membranu tumorske čelije i tako je razaraju. Lektini koje sadrži ova biljka djeluju citostatski – zustavljaju daljnji rast tumorski čelija. Osim toga, potvrđeno je da imela jača imunološki sistem, olakšava bolove i smanjuje nuspojave kemoterapije za 80 %. Zbog toga ovu biljku itekako možemo prporučiti kao pomoć u lječenju karcinoma. U Njemačkoj je imela zvanično prihvaćena za lječenje artritisa i zloćudnih tumora.

  U obliku praška (mljeveni list) uzima se 1-2 gr u toku dana, dok se u obliku čaja uzima zajedno sa cvatom gloga i preslicom (jednake količine) na slijedeći način: 2 supene kašike mješavine prokuhati 10 minuta u 400 grama vode, ostaviti 2 sata, procijediti i piti po 1 šolju ujutro i uveče, prije jela.

  PAKOVANJE: 50g

  - +
  Category:

  Reviews

  There are no reviews yet.

  Be the first to review “IMELA (Visci albi folia,herba et stipites)”

  Your email address will not be published.

  Postanite Faveda član

  Postanite naš član registracijom na našu web stranicu na ovom linku.

  Nakon registracije svim registrovanim kupcima omogućen je dodatni popust od 5%, pristup online katalozima, pristup akcijama prije svih ostalih, informacije o novim artiklima prije drugih, flash akcije koje drugi posjetioci ne vide te mnoge druge pogodnosti.

  Sve pogodnosti za članove odnose se isključivo na online kupovine i web shop.

  Isplati se biti Faveda član!