Top
Image Alt

Online prodavnica

Maca kapsule – hormoni su tek sada u ravnoteži!

23,80 KM

Maca , kapsule je dijetetski suplement koji doprinosi reproduktivnoj funkciji, seksualnoj želji, plodnosti i održavanju normalne seksualne aktivnosti i energije, te doprinosi očuvanju vitalnosti i reproduktivnom zdravlju.

- +
Kategorija: Oznake: , ,

Opis

Maca, kapsule

Maca , kapsule je dijetetski suplement koji doprinosi reproduktivnoj funkciji, seksualnoj želji, plodnosti i održavanju normalne seksualne aktivnosti i energije, te doprinosi očuvanju vitalnosti i reproduktivnom zdravlju.

  • Utiče na proizvodnju spermija
  • Djeluje kod poremećaja erekcije
  • Jača libido
  • Doprinosi seksualnoj želji
  • Doprinosi plodnosti
  • Doprinosi hormonskom sistemu i zdravlju kostiju
  • Izvor je fitoestrogena kod žena tokom menopauze
  • Doprinosi fizičkom i mentalnom zdravlju
  • Doprinosi plodnosti i održavanju normalne seksualne aktivnosti
Napomena : . U slučaju hormonski zavisnih tumora (rak dojke, jajnika, endometrijuma) upotreba peruanske make se ne preporučuje.  Trudnicama i dojiljama se ne preporučuje upotreba Mace

 

Maca, peruanska maca, peruanski ginseng (Lepidium meyenii, Brassicaceae) je korjenasto povrće koje raste samoniklo, ali se uzgaja i u Južnoj Americi na velikoj nadmorskoj visini planinskog masiva Anda. Naziva se i peruanskim ginsengom, iako nema taksonomski odnos sa ginsengom. Zbog svoje sposobnosti da uspijeva u nepovoljnim klimatskim uslovima koji vladaju na nadmorskim visinama i do 2.500 m, mak je izuzetno važna biljka i namirnica za lokalno stanovništvo. Starosjedioci Perua koristili su maku prije nekoliko hiljada godina kao lijek, a zatim kao hranu za ljudsku ishranu i domaće životinje. Ima visoku nutritivnu vrijednost, a može se termički obraditi kuhanjem, prženjem i pečenjem. Svježi korijen se ne koristi, jer se smatra štetnim. Osušeni koren make sadrži 60,0-75,0% ugljenih hidrata, do 10,0-16,0% proteina, dijetalna vlakna do 8,5%, do 2,0% masti. Prema literaturnim podacima, 100,0 g sušenog korena make sadrži oko 250,0 mg kalcijuma, 5,9 mg bakra, 3,8 mg cinka, aminokiseline, fitosterole, kao i male količine vitamina C, riboflavina, tiamina i vitamina E. Osim esencijalnih nutrijenata, sjemenke maka sadrže i tzv. makamidi, masne kiseline (kaprilna, kaprinska, laurinska, miristinska, palmitinska, stearinska, oleinska, linolenska, linolna), organske kiseline (jabučna), zatim makaridinski alkaloidi (najmanje četiri su identifikovana), tanini, saponini, eterično ulje . Kao i druge biljne biljke iz porodice Brassicaceae, sadrži glukozinolate (oko 1,0%), prekursore biološki aktivnih izotiocijanata, kojima se pripisuje antikancerogeno djelovanje. Maca se tradicionalno koristi kao sredstvo za ublažavanje stresa, povećanje plodnosti muškaraca i žena i kao afrodizijak.  Suplementacija makom kod muškaraca može dovesti do povećane spermatogeneze. Rezultati istraživanja pokazuju da je maka moćan supresor hipertrofije prostate. Takođe, preliminarne studije ukazuju da mak može imati blagotvorno dejstvo na kosti, na kognitivne funkcije, kao i neuroprotektivno dejstvo. Mehanizam djelovanja make još nije utvrđen. U slučaju hormonski zavisnih tumora (rak dojke, jajnika, endometrijuma) upotreba peruanske make se ne preporučuje.  Standardna doza korijena mace je 1,0-3,0 g korijena make u prahu dnevno, a kao hrana se koristi u količini do oko 100,0 g dnevno. Preporučene dnevne doze u dijetalnim proizvodima nisu utvrđene.

Energetska vrijednost:

U 100 grama Mace praha nalaza se 325 kcal;
Masti 0,8g od čega zasićene masti 0,3g;
ugljikohidrati: 57,0g od čega šečer 3,1g;
vlakana 21,2g;
bjelančevine 10,0g;
sol 0,4g.

Doze: 2 puta dnevno po 1-2 kapsule popiti s malo vode.

Sastav : sadrži 500,0 mg suhog ekstrakta peruanske make DER 10:1 u celuloznoj kapsuli.

Pakovanje: 60cps.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Maca kapsule – hormoni su tek sada u ravnoteži!”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Postanite Faveda član

Postanite naš član registracijom na našu web stranicu na ovom linku.

Nakon registracije svim registrovanim kupcima omogućen je dodatni popust od 5%, pristup online katalozima, pristup akcijama prije svih ostalih, informacije o novim artiklima prije drugih, flash akcije koje drugi posjetioci ne vide te mnoge druge pogodnosti.

Sve pogodnosti za članove odnose se isključivo na online kupovine i web shop.

Isplati se biti Faveda član!