Top

POSLJEDICE PREKOMJERNOG SUNČANJA

Posljedice prekomjernog sunčanja ponekad znaju biti ogromne a da ih nismo ni svjesni. Zaprepašćujuća činjenica je da sunce itekako zna biti veliki neprijatelj kože kada se ne pridržavamo savjeta i ne štitimo na adekvatan način.

Iako smo navikli da sunce u nama prije svega budi dobro raspoloženje i ima veliku ulogu u sintezi vitamina D koji nam je itekako potreban, posebno nakon dugih zimskih dana, UV zračenje odnosno prekomjerno izlaganje suncu ponekad zna biti i vrlo štetno.
Šta to uopšte znači?

S obzirom da je koža naš najveći i najizloženiji organ, samim tim je i najosjetljivija na sunce, itekako moramo brinuti i na najadekvatniji način je zaštiti. Najbitnije kod sunčanja jeste da naša koža poslije ostane i dalje zdrava i bez oštećenja. To možemo postići koristeći adekvatnu zaštitu i naravno strogo se pridržavati pravila o vremenskom periodu kada je najpogodnije izlagati se suncu.
Prekomjerno sunčanje obično završava sa sunčanim opekotinama (solarni dermatitis), alergijom na sunce, prijevremenim starenjem kože, staračkim pjegama (hiperpigmentacija), i slično.

Sunčane opekotine (solarni dermatitis) je najčešća posljedica prekomjernog sunčanja sa kojom se gotovo svaka odrasla osoba susrela jednom u životu. Izražajno crvena koža koja steže i boli, zna biti vrlo neugodna i potrebno je odmah poduzeti određene korake kako bi izbjegli još veću neugodnost. Za početak, rashladite kožu vodom, a ukoliko su opekotine zahvatile veći dio kože, moguće je da će doći i do pojave groznice. Konstantno hidrirajte kožu, blagim kremama i losionima koji će djelovati na kožu umirujuće. Hidratacija kože u ovim trenutcima je jako bitna kako se ne bi ogulio gornji, tanki sloj kože, te izazvao fleke i pjege (hiperpigmentaciju). Faveda tim pobrinuo se da ima rješenje za sve, tako i za problem prekomjernog sunčanja i njegove posljedice.

Odlično rješenje kod sunčanih opekotina je Body butter za hidratizaciju kože kao i after Sun milk koji će nahraniti, hidratizirati i dati koži baršunast izgled.
Dakle, jako je bitno da pravilno sunčate kožu i da se pridržavate savjeta i na taj način ćete izbjeći sve moguće posljedice. Kako pravilno se sunčati i dovesti kožu i vaš ten do savršenstva, pročitajte na našem prethodnom blogu, link u nastavku https://faveda.ba/sunce-i-zdrava-koza-savrsen-spoj/ , gdje smo detaljno objasnili kako zaštiti svoju kožu i na koji način postići brončani ten bez ikakvih posljedica.

Za sve savjete i nedoumice u vezi prekomjernog sunčanja i posljedica koje ostavlja, posjetite našu maloprodajnu jedinicu na Baščaršiji u ulici Mudželiti veliki br. 25 i na broj telefona 033/238-474, gdje će vam naše profesionalno i ljubazno osoblje rado pomoći i podijeliti sa vama najbolje savjete ili svoje omiljene proizvode naručite online putem našeg web shopa www.faveda.ba

Postanite Faveda član

Postanite naš član registracijom na našu web stranicu na ovom linku.

Nakon registracije svim registrovanim kupcima omogućen je dodatni popust od 5%, pristup online katalozima, pristup akcijama prije svih ostalih, informacije o novim artiklima prije drugih, flash akcije koje drugi posjetioci ne vide te mnoge druge pogodnosti.

Sve pogodnosti za članove odnose se isključivo na online kupovine i web shop.

Isplati se biti Faveda član!