Top

SUNCE I ZDRAVA KOŽA – SAVRŠEN SPOJ

Sunce i zdrava koža – savršen spoj tokom ljetnih dana. Odlaskom na more težimo da naša koža dobije preplanuli ten i kao takvi se osjećamo privlačno, senzualno i zavodljivo. Međutim, put do preplanulog tena ne znači i da se trebamo sunčati po cijeli dan tj. biti satima izloženi suncu. Ali i pored svih upozorenja, tu grešku pravimo!
Duže sunčanje ne znači i više boje. Naša koža proizvodi određenu količinu melanina (melanin je pigment zaslužan za dobijanje preplanulog tena), te ovisno o tipu kože, i ta količina je adekvatna za dva do tri sata sunčanja dnevno. Sve preko toga dovodi do nepotrebnog izlaganja suncu koje rezultira gorenjem kože.
Pitate se kako brzo potamniti, ali u isto vrijeme ostati zdravi i ne nanijeti štetu svojoj koži? Odgovor je u prirodnim uljima…
Važno je da znate da prirodna ulja ubrzavaju tamnjenje ali ne štite od sunca ili pružaju vrlo nisku zaštitu. S toga, bilo bi dobro prvo nanijeti kremu sa zaštitnim faktorom ili sredstvo sa visokim zaštitnim faktorom, te koristiti ih do popodneva, a iza 18 h se prebaciti na ulje.
U zavisnosti od vašeg tena, da li se radi o svijetlom ili malo tamnijem tenu, vrijeme u kojem ćete se izlagati na suncu igra veliku ulogu. Preporučujemo kod osoba svjetlijeg tena, izlaganje suncu do 11 sati prije podne i iza 18 sati. Tada već možete polako na svoje tijelo nanositi prirodna ulja za brže tamnjenje koja će u tom periodu imati extra efekat i neće izazivati gorenje vaše kože.
Prirodna ulja nisu štetna i sadrže važne komponente za zaštitu i prirodnu njegu kože.
Najučinkovitija prirodna ulja za brže tamnjenje su ulje od mrkve i orahove ulje, zbog specifičnosti svojih sastojaka.
Orahovo ulje nanesite prije izlaganja suncu uz prirodnu kremu za sunčanje iz Favedine palete proizvoda za zaštitu od sunca ( Sun Milk ) sa SPF faktorom. Poslije kupanja zaštitu i orahovo ulje ponovo nanesite. Orahovo ulje nema visok SPF pa se treba kombinovati sa kremom za sunčanje.
Ulje za sunčanje na bazi mrkve omogućit će vašoj koži ubrzano tamnjenje prilikom sunčanja, zaštiti će kožu od oksidacijski oštećenja tokom izlaganja suncu, a pokazalo sjajnim za tretiranje ožiljka i tamnih mrlja. Može se koristiti prije, tokom i nakon sunčanja. Visoki sadržaj karotenoida pomaže zaštiti kože od UV zraka. Odlično je za njegu svih tipova kože, a pogotovo suhe, zrele i oštećene jer je hidratizira i regenerira uz lagani anti-age učinak. Proizvod omogućava ravnomjerno tamnjenje i ne ostavlja fleke na koži i odjeći.
Posjetite našu maloprodajnu jedinicu na Baščaršiji u ulici Mudželiti veliki br. 25 ili svoje proizvode naručite online putem našeg web shopa www.faveda.ba i na broj telefona 033/238-474 i naše stručno i profesionalno osoblje će vam sa zadovoljstvom pomoći pri odabiru preparata za sunčanje koje najbolje odgovara vašem tenu i tipu kože.

 

 

 

Postanite Faveda član

Postanite naš član registracijom na našu web stranicu na ovom linku.

Nakon registracije svim registrovanim kupcima omogućen je dodatni popust od 5%, pristup online katalozima, pristup akcijama prije svih ostalih, informacije o novim artiklima prije drugih, flash akcije koje drugi posjetioci ne vide te mnoge druge pogodnosti.

Sve pogodnosti za članove odnose se isključivo na online kupovine i web shop.

Isplati se biti Faveda član!