Top

Uslovi i pravila korištenja

1. Uvod

Kao Kupac prihvatate ova Pravila kupovine koja čine sastavni dio Pravila korištenja web shopa Faveda d.o.o. Kupovinom artikla stupate u ugovorni odnos sa Prodavcem, u ovom slučaju kompanije Faveda d.o.o.

2. Kupovina i način plaćanja artikala

Vi, kao Kupac, pronalazite artikle na web shopu Faveda d.o.o.
Nakon što pronađete artikal koji želite kupiti, imate mogućnost Prodavcu uputiti elektronsku poruku u kojoj možete tražiti detaljnije informacije o artiklu.
Kupovina artikala je omogućena Korisnicima koji su punoljetni i imaju registrovan korisnički račun.
Nakon što odaberete artikal, odnosno artikle, iste dodajete u korpu i naručujete. Dostava artikala se vrši brzom poštom, a plaćanje je pouzećem artikla.

3. Obaveze Kupca

Prilikom kupovine artikala Vi, kao Kupac, ste obavezni: – pročitati opis artikla koji se prodaje i ostale informacije o proizvođaču artikla; – dostaviti tačne podatke o adresi dostave.

4. Dostava Artikala

Dostava se vrši putem direktne komunikacije između Vas, kao Kupca, i kompanije Faveda d.o.o. Troškovi dostavljanja artikla su jasno naznačeni na stranici shopa.Troškove dostavljanja artikla snosite Vi, kao Kupac.
Kupljeni artikal Vam može biti dostavljen putem brze pošte na Vašu adresu.
Domaće pošiljke obično budu dostavljene u roku 1-2 dana, dok međunarodne obično budu dostavljene u roku do 3 dana. Vrijeme dostave međunarodnih pošiljki može da varira od države do države zbog carinskih procedura. Propisi ulaznog carinjenja su različiti za svaku državu, a troškove iste, ukoliko postoji, snosi Kupac. Molimo da se informišete o propisima ulaznog carinjenja u najbližoj carinskoj ispostavi.

5. Reklamacija

Imate pravo reklamacije artikala kupljenih putem web shopa u rokovima i na način utvrđenim Zakonom o zaštiti potrošača Bosne i Hercegovine i drugim primjenjivim propisima. Shop Faveda d.o.o. ne garantuje da će reklamacija biti uvažena.

6. Recenzija

Jedna od usluga koje Vam shop Faveda d.o.o. pruža jeste da nakon kupovine artikla imate mogućnost unijeti recenziju na kupljeni artikal u roku od mjesec (30) dana od kupovine istog. Recenzijom ocjenjujete kupljeni artikal i ostavljate svoje utiske o artiklu. Unošenjem recenzije artikla saglasni ste da svi korisnici imaju mogućnost vidjeti recenziju. Recenzija ne smije sadržavati: – privatne informacije; – rasistički ili uznemirujući jezik; – uznemirujuće ili neprikladne fotografije; – nedozvoljen marketing; – nedozvoljeno oglašavanje ili poruke; – tvrdnje koje se ne odnose direktno na proizvođača artikla ili kupljeni artikal. Shop Faveda d.o.o. zadržava pravo obrisati sve recenzije, bez ikakvog obrazloženja ili prethodne obavijesti.

7. Izmjene i dopune

Pravila kupovine su podložna izmjenama i dopunama, a važećom verzijom se smatra ona trenutno objavljena na shopu Faveda d.o.o.

Postanite Faveda član

Postanite naš član registracijom na našu web stranicu na ovom linku.

Nakon registracije svim registrovanim kupcima omogućen je dodatni popust od 5%, pristup online katalozima, pristup akcijama prije svih ostalih, informacije o novim artiklima prije drugih, flash akcije koje drugi posjetioci ne vide te mnoge druge pogodnosti.

Sve pogodnosti za članove odnose se isključivo na online kupovine i web shop.

Isplati se biti Faveda član!