Top

Kako pripremiti kožu za sunce

Ljeto je stiglo, mnogi odbrojavaju dane do godišnjeg odmora. A odmor gotovo uvijek znači izležavanje na plaži. O štetnosti izlaganja suncu svi znamo, a osim izbjegavanja sunčanja postoje i drugi načini kojima možemo pripremiti kožu na sunce i zaštiti od isušivanja i oštećenja koja doživi tokom ljetnih dana. Intenzivna sunčeva svjetlost ne mora ipak pokvariti vaše ljeto. Donosimo vam savjete kako zaštiti kožu od štetnih uticaja sunca i pripremiti je za izlaganje suncu.

1. Hidratizirati kožu
Što je vaša koža više izložena suncu, to se više isušuje i dok se suši postaje osjetljiva na UV zrake. Ako nahranite kožu dobrim kremama za hidratizaciju pomažete joj da obnovi zaštitni sloj . Taj zaštitni sloj je veoma važan u održavanju vaše kože lijepom i zdravom tokom ljeta. Odaberite kremu koja odgovara vašem tipu kože. A Faveda tim se pobrinuo pa vam je pripremio Body butter za tijelo .

2. Napraviti piling kože
Iako mnogi ne znaju , piling je važan korak pri izlaganju suncu. Ovaj postupak pomaže koži da se riješi mrtvih stanica koje se akumuliraju i sprječavaju ravnomjerno tamnjenje kože. Preporuka je da nakon pilinga pričekate nekoliko dana prije direktnog izlaganja suncu. Odaberite piling koji odgovara vašem tipu kože. Osobe s osjetljivim tipom kože ne trebaju tretirati kožu s grubim pilingom. A mi vam preporučujemo iz našeg asortimana piling od narandže i piling od čokolade.
3. Zaštiti je na suncu
Obratiti pažnju i na zaštitu kože prilikom izlaganja suncu. Najbolja priprema za sunčanje na odmoru je postepeno izlaganje suncu. Nikad nemojte da vaše prvo izlaganje suncu traje cijeli dan jer bi to moglo izazvati opekotine. U zavisnosti od boje kože, možete odabrati pravu kremu za sebe. Neke kreme imaju veću stopu zaštite od drugih. Svakako se zaštitite kremama sa visokim faktorom koje štite od UV zraka. A tim Faveda vam preporučuje Sun milk.
4. Njegovati kožu i poslije sunčanja
Čuvajte kožu i poslije sunčanja. Nakon sunčanja kožu zaštitite preparatima koji će kožu nahraniti i spriječiti oštećenja kože izazvane suncem. Mi vam iz našeg asortimana preporučujemo mlijeko za tuširanje i After sun milk. Koji će nahraniti , hidratizirati i dati koži baršunast izgled.

Ako uzmete u obzir sve ove savjete, moći ćete održati svoju kožu zdravom i blistavom, a izbjeći isušivanje kože tokom vrelih ljetnih dana. Naše ljetne proizvode koje smo spomenuli možete pronaći na našem Faveda webshopu.

 

Postanite Faveda član

Postanite naš član registracijom na našu web stranicu na ovom linku.

Nakon registracije svim registrovanim kupcima omogućen je dodatni popust od 5%, pristup online katalozima, pristup akcijama prije svih ostalih, informacije o novim artiklima prije drugih, flash akcije koje drugi posjetioci ne vide te mnoge druge pogodnosti.

Sve pogodnosti za članove odnose se isključivo na online kupovine i web shop.

Isplati se biti Faveda član!