Top
Najveći muški neprijatelj - prostata!

NAJVEĆI MUŠKI NEPRIJATELJ – PROSTATA!

Pitanje koje mnogi muškarci postavljaju u starosnoj dobi od 40 do 50 godina jeste, a ko je to u opasnosti od oboljenja prostate?

Pa upravo ti koji si se zapitao i vjerovatno pomislio „ma to je nemoguće, ja nemam predispozicije za oboljenje prostate“. Rak prostate zvuči opasno i zastrašujuće, ali to je nažalost prema statistici, drugi najčešći smrtonosni oblik raka koji pogađa muškarce u svijetu!

Da, dobro ste čuli!

Koliko smo uopšte informisani šta je to prostata, koje su njene bolesti, kako nastaju i kako se liječe?

Muškarci izbjegavaju ovu temu, smatrajući da još uvijek nisu u godinama ili se tako ne osjećaju, da trebaju raditi preventivne nalaze, posjećivati najmanje jednom godišnje urologa i na taj način djelovati preventivno na ovu zloćudnu bolest.

Prostatis je upala na prostati, dok benigna prostatična hiperplazija predstavlja dobroćudno povećanje prostate, obično se javlja između 20 i 40 godina, te ukoliko se ne liječi onda prelazi u hronični oblik koji može trajati mjesecima. Upala prostate  nije teška bolest, ali je neugodna i nepovoljno utiče na kvalitetu života.

Dobroćudno povećanje prostate je bolest starenja koje počinje pokazivati prve simptome nakon 45 godine, te neki od znakova hiperplazije prostate su naprezanje prilikom mokrenja, odgođeni početak mokrenja, isprekidanost mlaza, dugotrajno mokrenje, nedovoljno pražnjenje, učestalo mokrenje (gotovo svako sat), višekratno noćno mokrenje, hitni nagoni na mokrenje!

Ali imamo dobru vijest, liječenje raka prostate nije više kao što je bilo u doba naših očeva ili djedova! Napretkom tehnologije, metode liječenja su se znatno razvile u posljednjih nekoliko decenija.

To nije razlog da ne djelujemo preventivno, jer otkrivanje bolesti na vrijeme je ključ spašavanja života.

Pored posjete ljekaru, preventivno djelovanje moguće je i korištenjem prirodnih preparata!

Faveda kao i svaki put, tako i ovaj,  iz široke palete svojih proizvoda izdvaja proizvode za prostatu!

Sirup, čaj ili kapi čine bogat asortiman proizvoda za prostatu, a mi ovaj put izdvajamo Prostatil sirup!

Prostatil sirup je preparat koji se koristi za liječenje akutne i hronične upale prostate. Pomaže kod infekcije i upale mokraćnih kanala i bubrega. Aktivni sastojci ljekovitog bilja djeluju i na to da uklone popratne simptome upale i uvećane prostate.

U sastav ovog sirupa nalaze se biljke vranilovka, breza list, vrbovica, preslica, žara list, uva list, sjemenke tikve, komorač i svježi sok brusnice.

Pored Prostatil sirupa, uvjerite se u kvalitet i efikasnost kapi i čajeva za prostatu.

Neka tvoja posjeta ljekaru bude isključivo preventivna uz pomoć Prostatil sirupa!

Posjetite našu maloprodajnu jedinicu na Baščaršiji u ulici Mudželiti veliki br. 25 ili svoje proizvode naručite online putem našeg web shopa www.faveda.ba i na broj telefona 033/238-474.

Postanite Faveda član

Postanite naš član registracijom na našu web stranicu na ovom linku.

Nakon registracije svim registrovanim kupcima omogućen je dodatni popust od 5%, pristup online katalozima, pristup akcijama prije svih ostalih, informacije o novim artiklima prije drugih, flash akcije koje drugi posjetioci ne vide te mnoge druge pogodnosti.

Sve pogodnosti za članove odnose se isključivo na online kupovine i web shop.

Isplati se biti Faveda član!