Top

NJEGA KOSE TOKOM LJETA UZ FAVEDINE PROIZVODE

 

Ljeto uveliko traje i briga o našem tijelu je neizostavna. Većina nas veliku pažnju posvećuje njezi kože ali ponekad zaboravimo i na bitnost i važnost kose. Kosa kao i koža, najvećim dijelom je izložena suncu i štetnim UV zračenjima. Ljeto i more, te velike vrućine mogu donijeti niz problema našoj kosi.

Jeste li primijetili da vam kosa tokom ljeta počinje da gubi svoj prirodni sjaj i postaje suha i lomljiva? Iako je more i plivanje zanimljiv način rashlađivanja, ponekad ono zna biti itekako okrutno prema našoj kosi i učiniti je suhom i dehidriranom. Najčešći uzročnik dehidrirane kose je morska voda zbog visokog sadržaja soli.

Posebno, ukoliko se radi o prirodno suhoj te farbanoj kosi, velika je šansa da će vaša kosa poslije godišnjih odmora da se ošteti ukoliko ne koristimo adekvatne preparate i ne njegujemo je na pravilan način.
Njega kose je jako bitna u toku cijele godine, ne samo ljeti, ali akcenat ovaj put stavljamo na njegu kose tokom ljetnih dana jer je tada mogućnost oštećenja kose veća u odnosu na druga godišnja doba.
Sigurno se pitate koji su to savjeti i trikovi kako zaštiti kosu? U nastavku ćemo vam otkriti male tajne kako da vaša kosa ostane i dalje zanosna i zdrava!

Najprije je važno kosu zaštiti prilikom izlaganja suncu, odnosno kada krenete na plažu ili mjesto gdje ćete biti više sati na direktnom suncu, uvijek kosu prekrijte maramom ili šeširom. Na taj način ćete je zaštiti od UV zračenja i zadržat će se njena vlaga. Također, izbjegavajte koristiti teške preparate za stiliziranje kose, zatezati kosu i češljati je kada je mokra, jer tada je kosa krhka i najčešće sklona pucanju. Posebnu pažnju i njegu treba posvetiti obojenoj kosi, koja tokom ljeta zna izblijediti i dodatno se isušiti.
Međutim, sve ovo nije dovoljno!

Odabirom pravih preparata za njegu kose, vaša kosa će i poslije ljeta izgledati blistavo i zdravo, bez ikakvih oštećenja. A kako je to moguće? Pa naravno uz Favedine proizvode za njegu kose!
Serum za kosu koji je od velike važnosti za suhu i farbanu kosu, njeguje ispucale vrhove i obuzdava prkosne sitne kovrče, učinit će vašu kosu nježnom i svilenkastom. Mnogobrojna istraživanja su dokazala koliko su prirodna ulja za kosu značajna jer kosu dubinski njeguju i daju posebnu zaštitu vlasištu. Kada pričamo o prirodnim uljima, najznačajnija za njegu kose su kokosovo i ruzmarinovo ulje koja zbog svojih sastojaka i bitnih vitamina, na poseban i kvalitetan način njeguju kosu. S toga, Faveda je napravila prirodni preparat – masku za kosu na bazi kokosa i ruzmarina koja će učiniti da vaša kosa bude zdrava i neodoljiva.

Međutim, ne smijemo zaboraviti i zaštitu vlasišta, tj. smanjenje peruti kose kod muškaraca. Kosu ne njeguju samo žene, naravno da i muškarci itekako trebaju posvetiti pažnju svojoj kosi a kako drugačije nego uz losion za kosu-muški koji je napravljen od posebnih i najkvalitetnih sastojaka koji će zašititi vlasište, tj. smanjiti perut, sprječavati opadanje kose i poboljšati rast kose.
Njegujte se na pravilan način i neka ovo ljetno ostane upamćeno!

Posjetite našu maloprodajnu jedinicu na Baščaršiji u ulici Mudželiti veliki br. 25 ili svoje proizvode naručite online putem našeg web shopa www.faveda.ba i na broj telefona 033/238-474 i naše stručno i profesionalno osoblje će vam sa zadovoljstvom pomoći pri odabiru preparata za njegu kose.

Postanite Faveda član

Postanite naš član registracijom na našu web stranicu na ovom linku.

Nakon registracije svim registrovanim kupcima omogućen je dodatni popust od 5%, pristup online katalozima, pristup akcijama prije svih ostalih, informacije o novim artiklima prije drugih, flash akcije koje drugi posjetioci ne vide te mnoge druge pogodnosti.

Sve pogodnosti za članove odnose se isključivo na online kupovine i web shop.

Isplati se biti Faveda član!