Top
Image Alt

Online prodavnica

ETERIČNO ULJE BOR

6,50 KM

ETERIČNO ULJE IGLICA  SIBIRSKOG BORA

(Pine needle essential oil-Siberian)

Eterična ulja su najkoncentrovaniji oblik, ljekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih dijelova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Djelovanje jednog eteričnog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet eteričnih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.

Eterična ulja se mogu koristiti na razne načine: za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mjesta na tijelu. Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu eteričnih ulja, potrebno je poznavanje djelovanja i toksičnosti pojedinih ulja.

Eterična ulja nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije. Najbolje je miješati ih sa baznim uljima ( bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado…) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo. Izuzetak je eterično ulje lavande koje se može nanijeti direktno na malu površinu kože.

KARAKTERISTIKE:

  • Biljka: Pinus sibirica
  • Miris: svijež, oštar
  • Način dobijanja: destilacija
  • Deo biljke iz koje se dobija ulje: iglice
  • Glavni sastojci: alfa-pinen, delta-3-karen, limonen, beta-pinen

 

DEJSTVO:

Eterično ulje iglica sibirskog bora osvježava i otklanja napetost. Jača emotivnu i psihičku stabilnost. Djeluje izuzetno antiseptički, pomaže kod iskašljavanja, infekcija disajnih puteva i upale sinusa. Ublažava bolove u mišićima i pojačava cirkulaciju. Djeluje na artritis, išijas i reumatizam. Otklanja umor i iscrpljenost. Povećava opštu otpornost organizma.

UPOTREBA:

Eterično ulje iglica sibirskog bora ulazi u sastav preparata za inhalaciju, kao i krema i gelova za lokalno tretiranje, kod problema sa iskašljavanjem i drugih simptoma izazvanih infekcijama disajnih organa. Koristi se i u proizvodima za masažu zglobova i mišića. Dejstvo mu se povećava u kombinaciji sa eterečnim uljem eukaliptusa, a odlično se kombinuje i sa eteričnim uljima kadulje i lavande. Ne nanosi se direktno na kožu već ga treba pomiješati sa nekim biljnim uljem (bademovim, kokosovim, maslinovim, ricinusovim, uljem pšenicnih klica, jojoba uljem, uljem avokada…) Takođe, ovo eterično ulje ima izuzetna pročišćavajuća i osvježavajuća svojstva za prostor u kojem živimo, pa je odlično ulje za aromatizaciju prostora.

UPOZORENJE:

Ne koristiti na osetljivoj koži jer može izazvati iritaciju. Ne preporučuje se u trudnoći i djeci do 6 godina. Ne nanositi direktno na kožu i sluzokožu. Nije za oralnu upotrebu. Čuvati zaštićeno od svijetlosti  i toplote, van domašaja djece.
Pakovanje: 10ml.

- +
SKU: 10002 Kategorija:

Postanite Faveda član

Postanite naš član registracijom na našu web stranicu na ovom linku.

Nakon registracije svim registrovanim kupcima omogućen je dodatni popust od 5%, pristup online katalozima, pristup akcijama prije svih ostalih, informacije o novim artiklima prije drugih, flash akcije koje drugi posjetioci ne vide te mnoge druge pogodnosti.

Sve pogodnosti za članove odnose se isključivo na online kupovine i web shop.

Isplati se biti Faveda član!