Top
Image Alt

Online prodavnica

RUŽMARIN ULJE

5,50 KM

Ulje od ružmarina

Ovo je jedno od najpopularnijih eteričnih ulja radi široke lepeze zdravstvenih koristi. Može se koristiti protiv stresa i tjeskobe, za poboljšavanje pamćenja te protiv alergija i peruti. Odličan je za jačanje organizma, a koristi se već od davnina za pripremu hrane, kozmetičke proizvode i kao prirodni lijek.

Ulje od ružmarina za jačanje organizma
Ovo ulje odlično utječe na tjelesno zdravlje, mentalne sposobnosti ali je odlično za njegu kose i kože.

Odličan u borbi protiv stresa

Ružmarinovo ulje u sebi sadrži mirisne molekule koje pomažu smanjiti razinu kortizola koji se smatra hormonom stresa. Višak hormona korizola u tijelu može biti faktor koji povećava mogućnost dobivanja prekomjerne težine. Uz to utječe na rad štitnjače i čitavi imunološki sustav. Visoka razina kortizola u tijelu također ima utjecaj na povećanje razine šećera, holesterola, krvnog pritiska što znači da može utjecati na nastanak raznih krvožilnih bolesti. Udisanje ulja na samo nekoliko minuta će već dovesti do značajnog smanjivanja razine kortizola.

Poboljšava pamćenje

Svojim pozitivnim djelovanjem protiv stresa, ružmarinovo ulje pomaže u opuštanju tijela i uma, te omogućava spokoj. Poboljšava intelektualne sposobnosti i pomaže prilikom usvajanja novog gradiva i informacija. Iz tog razloga je odličan za korištenje kod učenika i studenata ili prije kakvog razgovora za posao.

Smanjuje bolove

Kod glavobolja, reumatizma, artritisa ili bolova u mišićima može se koristiti ulje od ružmarina. U ovim situacijama može se koristiti za masiranje bolnog područja ili za stvaranje kupki koje će olakšati bolove u nogama, bolove u kostima i zglobovima.

Uspješan u borbi protiv celulita

Ulje ružmarina je poznato po tome da poboljšava cirkulaciju i prokrvljenost kože i organa. Ovo znači da će pozitivno djelovati na uklanjanje celulita na koži. Također je dobar za poboljšavanje cirkulacije kod osoba koje često imaju hladne ruke ili noge. Da bi to postigli dodajte par kapi u ulje za masiranje i utrljajte u bolno područje ili dio kože gdje imate celulit.

Sredstvo za deinfekciju i protiv infekcija

Od ulja ružmarina proizvode se mnogi preparati za održavanje higijene usta. Poznat je i po tome da je čest sastojak tonika za ispiranje usta. Ujedno je, kao i kadulja, učinkovit u uklanjanju lošeg zadaha iz usta. Ljekovitost ulja od ružmarina može se osjetiti i u borbi protiv infekcija i prehlada jer ima antiseptičko djelovanje. Ako imate začepljen nos, bolno grlo ili ostale simptome prehlade, samo ga lagano utrljajte na grlo ili sinuse. Pomoći će

- +
SKU: 10142 Kategorija:

Postanite Faveda član

Postanite naš član registracijom na našu web stranicu na ovom linku.

Nakon registracije svim registrovanim kupcima omogućen je dodatni popust od 5%, pristup online katalozima, pristup akcijama prije svih ostalih, informacije o novim artiklima prije drugih, flash akcije koje drugi posjetioci ne vide te mnoge druge pogodnosti.

Sve pogodnosti za članove odnose se isključivo na online kupovine i web shop.

Isplati se biti Faveda član!